الف باء مطبخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الثلاثاء 22 مارس - 5:10

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم يابنات..وياشباب برضه (ماهو في شباب بيقعدوا لوحديهم ولازم يتعلموا يطبخوا بدل مايقعدوا يستنوا ياكلو رز وبطاطس  ويقولوا لنفسهم لحد مانجيب العروسة تطبخ ولما العروسة تيجي يعيني يتهد حيلها في المطبخ علشان الافندي بتاعها ماكانش بيطبخ)انا موضوعي ده عملتها علشان نساعد اللي لسه هيبدأ يتعلم يطبخيعني هنبدأ من اول الرز والفراخ لغاية الحجات الكبيرةبس عاوزة اشوفكم الاول محتاجين المووضوع ده ولا لااللي عاوزني ابدأ يقول وبليل ان شاء الله هيكون اول درس وهنعمل كمان في اول صفحة فهرس للاكلات كلها علشان يبقى سهل نوصلهامستنية الطلبات

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف دكتور احمد عبدربه في الثلاثاء 22 مارس - 6:33

هههههههههههه
لا حلوة عشان الافندى بتاعها مكنش بيطبخ دى
خخخخخخخخ
عموما ومنكم نستفيد

دكتور احمد عبدربه
Admin

تاريخ التسجيل : 28/08/2008
ذكر
المدينة/المحافظه : مصر
عدد الرسائل : 2738
نقاط : 28178
الاوسمة :

لعب الادوار
لعب الادوار: 2

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mondylovers.mam9.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الثلاثاء 22 مارس - 15:56

اهلا بيك يادكتو احمدشكلك كده شبه الافندي المذكور اعلاهبس ان شاء الله تتعلم معانا شكرا لمرورك
بس انا مش شايفة حد عاوز يتعلم الطبخ..انا مش هبدأ انهاردة على كده
انا انهاردة بعد ساعتين كده ان شاء الله هنزل لسته بالحجات اللي بنحتاجها في البيت ،عبال مالناس تشوف الموضوع

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الخميس 24 مارس - 11:53

انا بعتذر عن التأخير كان عندي ظروف
هنزل لستة الطلبات في المشاركة الجاية ان شاء الله

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الخميس 24 مارس - 12:10

اول حاجة احنا هنقسم طلبات البيت لكذا مجموعة
اولا:المعجنات ولوازم حلويات:  سمبوسة  -باف باستري  -كنافة-سبرينج رول-كريم شانتيه-جلاش-ايس كريم-بقسماط الشاي-سوداني-فطير-بسكويت-دقيق-بيكنج بودر-فانيليا-نشا-خميرة-سميد بسبوسة-جيلي-شوكولاته فورماسيه-كريم كراميل-كسترد-تانج-قطايف-تمر-عجوة-جبنة موزدريلا-ترمس




ثانيا:اللحوم والدجاج:     لحمة مفرومة-بانيه-فراخ كاملة-صدور فراخ-اوراك فراخ -لحم قطع-لحم بفتيك-سمك للقلي-كبده(ونعمل حساب كبده بانيه) -سجق-همبورجر-كفتة رز-جمبري-بط-حمام



ثالثا:الخضار:   سبانخ-كوسا-بسلة-فاصوليا خضرا-ملوخية-فاصوليا بيضا-لوبيا-باميا-قلقاس-طماطم-خيار-بصل-ثوم-خس-ليمون-بقدونس-كزبرة-شبت-نعناع-باذنجان-بطاطس-بصل اخضر-جزر-فلفل اخضر-فلفل حار-كرنب-جرجير



رابعا:بقالة متنوعة والمنتجات البروتينية والحليب:  زبادي-لبنة-جبنة رومي-جبنة شيدر-جبنة بيضا-جبنة نستو-جبنة كاسات-لبن-حليب بودرة-بيض-زيت للقلي-زيت ذرة- خبز - ملح -سكر-خل -سمنة-شاي-تونة -ماء ورد- صلصة-مخلل- كاتشب-مايونيز- مربى-طحينة- حلاوة طحينية-كاكاو-لانشون- عسل ابيض- عسل اسود- نسكافيه-شاي اخضر- ينسون-زيتون- كركديه- حلبة - بقسماط التحمير- ذرة حلوة- ذرة للشوي- بطاطا- اناناس معلب



خامسا:البهارات:  كمون-فلفل اسود-كركم-شطة بودرة-حبهان-مستكة-ورق لورا-كاري-كزبرة ناشفة-زنجبيل بودرة-ثوم بودرة-زعفران-بيكبونات- توابل فراخ- توابل لحمة


سادسا:نشويات:   عدس اصفر-عدس بجبة-حمص-رز مصري-رز بسمتي-مكرونة-شيعرية-لسان عصفور-فول تدميس-فول مدشوش


سابعا:مكسرات:فستق-بندق-زبيب-سوداني-جوز الهند


ثامنا:المنظفات وتوابعها:  ورق تواليت-معجون-فرشاة اسنان-معطر جو-شامبو-كريم شعر-مسحوق غسيل عادي-كلوراكس ابيض-بريل-اسفنجة مواعين-سلكة-منظف الخشب-ديتول-داوني-شامبو اطفال-بلسم-زيت شعر-شاور جل-مناديل للمطبخ-مناديل للبيت-ورق قدير-اكياس زبالة-اكياس ثلاجة-صابون وش-الويز-منظف حمام-مسحوق غسيل اوتوماتيك-جنرال-فنيك-منظف سجاد-ملمع زجاج-ورق تغليف الطعام-كلور الوان-زهرة سائلة-بطة لتعطير التواليت-حمام كريم-امواس حلاقة


تاسعا:الفاكهة:  حسب الرغبة

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الخميس 24 مارس - 12:15

ثانيا..مش كل الحجات دية بتيجي مرة واحدة
المفروض اننا بنعمل جدول لكل اسبوع نحط فيه هناكل ايه طول الاسبوع منها اننا مانزهقش من التفكير هنتغدى ايه بكرة وكمان علشان نهاية كل اسبوع نجيب الطلبات اللي هنحتاجها للاسبوع الجاي وفيه حجات بتيجي بالشهر
وكمان فيه حجات الاسرة مش بتاكلها..احنا مثلا بنحب الفراخ اكتر ومش بنحب البط والحمام،،ناس تانية بتحب اللحمة اكتر فده برضه بيختلف على حسب الاسرة

من المشاركتاا لجاية ان شاء الله هنبدأ نعلم الطبخ واحدة واحدة
واللي عاوز طبخة معينة يقول

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الجمعة 25 مارس - 16:37

تمام كده يا اسو
منتظرين يا قمرى البدايه علطول ان شاء الرحمن

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الأحد 3 أبريل - 19:26

نورتي موضوعي ياقمراية
انا هكمل حالا في المشاركة الجاية ان شاء الله

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الأحد 3 أبريل - 19:28

انا هبدأ دلوقتي اول درس في الطبخ
البدایة یعنى اول ما الواحدة بتدخل المطبخ وعاوزة تعمل اكلة بسیطة ویبقى
شكلھا حلو وطعمھا كمان جمیل ھتعمل ایھ؟
مثلا لحمة او فراخ مسلوقة ورز ابیض ونوع خضار وسلطة وتبقى كده وجبة

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الأحد 3 أبريل - 19:40

اول حاجة دخلنا المطبخ نقول بسم الله

ھنغسل اللحمة كويس ولو فراخ نغسلھا كويس وننقعھا شوية فى ملح ودقيق ولمون او خل علشان تبقى ريحتھا حلوة وبعدين نشطفھا بميه عادى

وبعدين نحط حلة فيھا مية على النار وتكون مية مش كتير يعني تغطى اللحمة او الفراخ علشان يبقى لھا طعم،،نسيب المية تغلى وبعدين نحط الفراخ او اللحمه  وبصله صغنونة وفصين حبھان وطماطماية صغنونة اوى ونحاول نخلى النار تبقى ھاديه ( وعلى فكرة اما النار
بتكون ھاديه على الاكل بيطلع ريحه وطعمه احلى)
اول ما نحس ان اللحمھ دخلت فى السوي شوية نحط الملح وندوق لحد ما نحسھ
مضبوط معانا ومنحطش الملح من قبل اللحمه ما تستوى علشان ھتاخد كده وقت اكتر فى السوى..

خلاص الفراخ بتاعتنا او اللحمھ استوت وكله تمام نطلعھا فى مصفاه على جنب،،وممكن نقدمھا كده او نحمرھا (حسب ما نحب)،،والفراخ ممكن بدل ما نحمرھا نقلب معلقتين زيت على معلقتين صلصة او كاتشب
وشوية ملح وشوية فلفل اسود وندھن بيھم الفراخ وندخلھم تحت الشوايھ ھتطلع
متحمرة وجميلھ زى المشوية بالضبط
كده خلصنا ما اول طبق



نيجي للخضار ممكن نعمل تورللي  بسيط وسھل جدا برضه

[color=blue]نقطع فى صينية بطاطس وكوسة وبصلة وفلفلة خضراء حلقات بس حلقات البطاطس تكون اتخن من الباقيين لان البطاطس بتستوى بسرعه ونحط عليھا طماطم مفرومة من غير تسبيك ولا اى حاجة علشان تبقى خفيفه او معلقتين صلصلة جاھزة وندق كم فص توم كمان عليھم بيخلوا ريحتھا حلوة اوى ونزود
مية وملح وبھارات عادى ورشة زيت بس على الوش ونخلى المية برضھ يادوب
تغطيھا (فى معظم الاكلات نعمل كده على طول واما نبقى نحتاج مية نزود احسن ما
تطلع ميتھا كتير ومالھاش طعم) وبعدين نحطھا على البوتوجاز على نار متوسطة
كده لحد ما تستوى،،وبعدين ندخلھا تحت الشواية تتحمر شوية من فوق وتتقدم بالف ھنا
[/color]

نيجي بقى للرز مشكلة المشاكل 
[/center][center]
 لو ارز مصري عادى كل كوبايه رز لھا كوباية ميه ولو رز بسمتى
كل كوبايه رز لھا كوبايه 
احلى طريقھ علشان ما يعجنش
حطى معلقتين سمنة بلدى او زيت فى حلھ على النار وبعدين حطى مقدار المية
بتاعتك ولو شوربة تبقى احلى طبعا واول ما تغلى نزلى الرز فيھا وقلبيھ وبعدين
سيبيھ لحد ما ينشف وحطيھ على الشياطة يكمل سوا براحتھ وبعدين قلبيھ مرة كده وسيبيھ يكمل باقى السوا
والسلطة بقى اعملى سلطة خضرا عادية

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الأحد 3 أبريل - 19:41

يارب اكون قدرت اوصل الشرح كويس ...والمرة الجاية ان شاء الله هنعمل حاجة كمان
واللي عاوز حاجة معينة يقولي  عليها 

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف دكتور احمد عبدربه في الإثنين 4 أبريل - 7:35

تصدقى والله فتحتى نفسى على الاكل جداااااااااا
انا محتاج لكورس مكثف من الوصفات دى .. خاصة انى تعبت من البيض والجبن والاسماك ..مع تعب الوالدة ربنا يخليها

موضوع متميز وفى انتظار المزيد
ربما اسعى لها فعلا


دكتور احمد عبدربه
Admin

تاريخ التسجيل : 28/08/2008
ذكر
المدينة/المحافظه : مصر
عدد الرسائل : 2738
نقاط : 28178
الاوسمة :

لعب الادوار
لعب الادوار: 2

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mondylovers.mam9.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الف باء مطبخ

مُساهمة من طرف زائر في الإثنين 4 أبريل - 16:09

اي خدمة يادكتور ..وربنا يخليلك والدتك يارب
ونورت موضوعي

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى