المقادير


5 اكواب دقيق ابيض
(انصح بعدم استخدام الكميه كلها اى انقصى منها ثلاث ملاعق تقريبا )حتى تكون العجينه ناعمه ولينه وان احتاجتيهم ضعيهم بالرش لا مشكله
2 كوب لبن تقريبا او حليب اوماء افضل اللبن والحليب وقد تزيدى من مقدارة او تنقصى قليلا (حسب احتياج العجينه )
2 ملعقه كبيرة خميرة فوريه
ملعقه كبيرة بيكنج بودر
ملعقه صغيرة محسن خبز ان وجد
ملعقه صغيرة ملح
نصف كوب زيت
4 ملاعق كبيرة سكر
4ملاعق كبيرة لبن بودرة ان رغبتى تعطى نعومه فائقه

بيض لدهن وجه الفطائر او حليب مع صفار فقط او بيض وحليب

الطريقه

تعجن عادى جدا المكونات الجافة اولا ثم اللبن وانا اقصد الحليب ولكن تتعمل بلبن اى الزبادى عادى جداجدا وتكون رائعه ولكن قد تحتاجين اكثر من كوبين زبادى

ثم تترك لتخمر ساعه تقريبا ثم تفرد بالنشابه على رش دقيق وتقطع دوائر
[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR[/url][/url][/url]

ثم من هذة الدوائر عملت بيتزا خطيرة كانت وضعت صلصه كطبقه اولا ثم جبن مودزريلا (نعم ليس على الوجه حتى لا تحترق وتنشف ولا تشد وهذة طريقتى ) ثم عملتها بالتونه ثم فلفل رومى وشرائح طماطم وممكن بصل (زوجى لا يحبه بها ) وزيتون وجبنة رومى وهى الظاهرة على الوجه
[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR3.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR3.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR3.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR3[/url][/url][/url]

ثم دخلتها الفرن من تحت وها هى النتيجه



[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR11.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR11.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR11.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR11[/url][/url][/url]

والله كانت روعه وتشد لانى حافظت على الجبن المودزريلا وطريه

كما انى من نفس العجينه عملت فطيرة لحم حواووشى لحم عجين كيف تسموة المهم رائع فى طعمه وشكله
وحشيته لحم مفروم وجبن رومى او مودزريلا وفلفل وبصل مبشورين وملح وفلفل طبعا 00

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR1.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR1.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR1.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR1[/url][/url][/url]
ووضعت دائرة فوق الاخرى كما هو بلصورة
ثم اغلقتها بالبرم

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR2.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR2.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR2.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR2[/url][/url][/url]
ودهنتها بالبيض
وها هى من الفرن جاهزة

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR15.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR15.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR15.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR15[/url][/url][/url]


لا اتكلم00000

ثم من نفس العجينه قطعت مستطيل صغير مقاس اصبه السوسيس المسلوق مسبقا وبرمته كما بالصورة ودهنت الوجه بيض

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR4.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR4.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR4.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR4[/url][/url][/url]

ثم عملت دوائر صغيرة وحشوت وجهها وهى مفتوحه خلطه من الزعتر وزيت الزيتون والسمسم وقليل جدا من ملح اليمون

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR10.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR10.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR10.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR10[/url][/url][/url]

بتكون رائعه فى الطعم واكيد هتعجب عمة اولادى لانها تحب الزعتر واعملها علشانه رغم انه غير موجودة معنا

ثم فضلت قطعة عجين فردتها وعملتها مثلث وحشوتها جبنه وباقى التونه

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR8.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR8.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR8.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR8[/url][/url][/url]

وبرمتها كيف الكرواسون

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR9.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR9.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR9.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR9[/url][/url][/url]

وها هو بعد نضج الرول وفطائر الزعتر والكرواسونه

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR16.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR16.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR16.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR16[/url][/url][/url]

ثم قطعت دوائر صغيرة وحشوتها جبن فيتا اوثلاجه او اى نوع كله جربته وجميل وحبة البركه

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR12.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR12.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR12.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR12[/url][/url][/url]

ثم اغلقتها مثل القطايف ودهنت وجهها بالبيض ورشيت حبة البركه

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR13.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR13.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR13.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR13[/url][/url][/url]
ثم ادخلتها الفرن وها هى النتيجه

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR17.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR17.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR17.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR17[/url][/url][/url]

ثم نظفت رخامتى حتى اعمل بباقى العجينه الحلو يا حلوين

وعملت فطائر صغيرة محشوة عجوة لانها مطلوبه دوما من زوجى

وها هى فردت قطعه عجين ووضعت فوقه رول عجوة بسمسم وزبدة على النار مشوحين
وبرمت الرول برمه واحدة حتى لا يكون العجين كتير

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR6.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR6.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR6.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR6[/url][/url][/url]

ثم قطعته قطع صغيرة بالقطاعه ودهنت الوجه زبدة ثم بيض وممكن ترشى سمسم

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR7.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR7.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR7.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR7[/url][/url][/url]

وها هو شكلها وكانت رائعه
[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR18.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR18.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR18.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR18[/url][/url][/url]

ثم يا حلوين حبيت اعمل فطائر بالقشطه فكنت لا اعرف كيف اضع القشطه على الوجه ولا تتحرق او تسيح فمسكت الدائرة وعملت لها من الجوانب حافه حتى تشيل قشطه ولا توقع وبعد ان عملت الحافتين على الجنب وجدتها شكل وجه فقلت ولما لا يكون وجه واولادى هيحبوة وها هو ووضعته اسفل الفرن بدون شوايه

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR5.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR5.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR5.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR5[/url][/url][/url]

العيون زبيب والانف فسدقه والفم شريحة من مربة برتقال والشعر عجوة بسمسم
ولانها حلو فور خروجها من الفرن رشيت عليها عسل ابيض واااااااااااااااو على طعمها يخبل

[url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR14.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR14.jpg][url=http://simsimtoty.googlepages.com/FATAR14.jpg]افضل عجينة فطائر تصلح لجميع الاغراض طريه وهشه وناعمه و بأشكل وبالصور  FATAR14[/url][/url][/url]
الاولاد فرحوا بيها وكانت حلوة

يارب تعجبكم هذة الفطائر وهى من نفس المقدار الذى سبق ولكن التنوع كتير وفى كميات بسيطه كما شاهدتوة وممكن تعملى نصف المقدار ان شئت ونوع واحد اى تفضليه

والان كل واحدة ترد تقول ايه اكتر نوع عجبها حتى اعمل حسابها المرة الجايه
لكن خسارة يا بنات مطلعنا بها الحديقه وزوجى كسل وجاه صديقه

الف هنا لا تنسوا رايكن
ملحوظه: هذة المقادير لليوم وانا اعدل فيها فمن كتبها من قبل يراجع عليها لانى دوما اعدل بها لافضل حبيباتى