حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة الحياة (حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة الحياة) (حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة الحياة)
الشام
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد
من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره
خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا
ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)
بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه
بعد
التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد
العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن
واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي
ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي
البسبوسه
المقادير:
نصف كيلو دقيق سيمولينا-50 جم جوز هند(ربع كوب)
3/4 كوب سكر- 1/2 م بيكنج بودر- 125 جم ماء(3/4كوب ماء- 150 سيرب تقيل(1/4 كوب)-100 سمنه(1/2كوب)
الطريقه
يحضر السيرب او الشربات في اناء اضع 2 كوب سكر مع اكوب ماء وبعد ان تغلي اضيف لها عصير ليمونه
اخلط الدقيق مع جوز الهند ويقلبوا سويا
اسيح السمنه علي النار
اخلط الماء والسكر مع السيرب او الشربات مع السمنه السايحهثم انزل بيهم علي الدقيق
لا اقلب كثيرا حتي تضل مرمله
الشام
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
- الطريقه
- نضع
فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم
الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق
يستوى - . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
- ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
- . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
- نضع
صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل
بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما
البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب
التقيل وبالف هنا - ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
- المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر
نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد
من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره
خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا
ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)
بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه
بعد
التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد
العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن
واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي
ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي
البسبوسه
المقادير:
نصف كيلو دقيق سيمولينا-50 جم جوز هند(ربع كوب)
3/4 كوب سكر- 1/2 م بيكنج بودر- 125 جم ماء(3/4كوب ماء- 150 سيرب تقيل(1/4 كوب)-100 سمنه(1/2كوب)
الطريقه
يحضر السيرب او الشربات في اناء اضع 2 كوب سكر مع اكوب ماء وبعد ان تغلي اضيف لها عصير ليمونه
اخلط الدقيق مع جوز الهند ويقلبوا سويا
اسيح السمنه علي النار
اخلط الماء والسكر مع السيرب او الشربات مع السمنه السايحهثم انزل بيهم علي الدقيق
لا اقلب كثيرا حتي تضل مرمله
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 73KB.
في صينيه مدهونه سمنه اضع الخليط واجبسه بايدي
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 47KB.
لك الحريه بان تضعي اي مكسرات بتحبيها علي الوش سوداني بندق
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 72KB.
تدخل في فرن مسخن مسبقا لمده 25 دقيقه
وبمجرد خروجها تسقي بالشربات الساخن
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 61KB.
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 99KB.
ملحوظه عن تجربه اذاتركت البسبوسه في الصينيه حوالي ساعتين فبل دخولها الفرن يبقي طعمها احسن
اذا شربت الشربات نبقي نجحت اما اذا مشربتوش تبقي فشلت
وياريت تختبري البيكنج بودر فبل استعماله بوضع ذره من في بعض الماء او الخل اذا فار يبقي سليم بالف هنا
حلويات
بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة الحياة
(حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة
الحياة) (حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من
قناة الحياة)
في صينيه مدهونه سمنه اضع الخليط واجبسه بايدي
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 47KB.
لك الحريه بان تضعي اي مكسرات بتحبيها علي الوش سوداني بندق
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 72KB.
تدخل في فرن مسخن مسبقا لمده 25 دقيقه
وبمجرد خروجها تسقي بالشربات الساخن
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 61KB.
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 615 * 481 و حجم 99KB.
ملحوظه عن تجربه اذاتركت البسبوسه في الصينيه حوالي ساعتين فبل دخولها الفرن يبقي طعمها احسن
اذا شربت الشربات نبقي نجحت اما اذا مشربتوش تبقي فشلت
وياريت تختبري البيكنج بودر فبل استعماله بوضع ذره من في بعض الماء او الخل اذا فار يبقي سليم بالف هنا
حلويات
بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة الحياة
(حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من قناة
الحياة) (حلويات بالصور للشيف حسن كمال والشيف يسرى من برنامج المطبخ من
قناة الحياة)