مخبوزات الشيف حسن (مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور) ، وصفات الشيف حسن (مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور) ، معجنات الشيف حسن بالصور (مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور)



مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-3lp2dtez




خبز الكيزر

مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-2riaon5q

كيلو
دقيق - 30 جم سكر - 20 ملح - 200 جم زبدة - 10 محسن خبز - 4 بيضات - 50
لبن بودرة - 250 ماء بارد - سمسم للتزين - بيض مضروب بشويه صغيره وسكر
للوجه .

الطريقة
نضع
الدقيق والسكر والملح والزبدة والخميرة والمحسن واللبن البودرة فى
الماكينه ونخلط الخليط دقايق صغيرة ثم نضيف البيض والماء 3 دقائق على سرعه
اولى ثم 4 دقائق على سرعه ثانيه لحد ما تلم العجينه وتنفصل عن وعاء الخلط
ونتركها ترتاح 10 دقائق بعدها نشكلها برجر (حجم القطعه حوالى 100 )او بيتى
بان (حجم القطعه 40 جرام) ونتركها تخمر ثم تخبز على حرارة 190 درجه حتى
تنضج .


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-qypxoll7


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-ap54uzyw


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-lnxyhcxi







الفرينش باجيت

مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-ezjuuv2g

كيلو دقيق- 1- محسن خبز - 20 جم ملح - 10 جم خميرة - 550 ماء- 20 جم زيت
الطريقه :-
نضع
كيلو الدقيق فى الماكينه ومعاه المحسن والخميرة والزيت ثم الماء 3 دقائق
على سرعه 1 ثم 4 دقائق على سرعه 2 ثم نضيف الملح اثناء الخلط على سرعه 2
وتعجن لحد ما العجينه تنفصل عن جدار الوعاء ونتركها ترتاح 10 دقائق ثم
نشكلها على هيئه رغيف طويل (وزن القطعه 35 جم) الرغيف الصغير (حجمه 25 جم)
نتركها ترتاح لمدة 10 دقائق اخرى ثم نضغط عليها ونشكلها رغيف رغيف الباجيت
الطويل ونتترك لتخمر لمدة ساعتين بعد التخمير نحضر سكين حاد ونعمل خطوط
مائيله بسرعه جدا وبدون ضغط على العجين لكى لا يخرج منها هواء التخمير
ويرش بالسمسم حسب الرغبه ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 20 دقيقة فيصبح
مقرمش من برا وطرى وحلو من جوا .


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-4gtr5xhu


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-1b52s1wk


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-n22dfako


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-0vflba12






خبز الفوكاشيا (خبز ايطالى)

مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-qfopm0m8

مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-5l5yd9cl

كيلو
دقيق - 15 جم سكر - 100 جم زيت زيتون - 20 جم ملح - 30 جم خميرة - 30 جم
زعتر (اوريجانو) - طماطم مجففه - بصل - جبنه - زيتون اسود أو اخضر .


الطريقة :-
نضع
الدقيق والسكر والزيت والخميرة والملح ونصف الزعتر والماء والبصل والجبنه
والزيتون ان وجد على سرعه اولى ثم على سرعه ثانيه وتعجن لحد ما تنفصل عن
جدار الوعاء ثم تترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها اما شكل دائرة فى صينيه
مدهونة زيت زيتون او مثلثات او مربعات ونرش على وجهها زيت زيتون ونضه قليل
من الزعتر المتبقى ثم الطماطم المجففه وتترك لتخمر ثم تخبز على درجة حرارة
190 لمدة 25 دقيقة .


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-9i33y8kw


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-noxjvxce


مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-lfwofozk






خبز الراى (لوف)

مخبوزات الشيف حسن ،وصفات الشيف حسن،معجنات الشيف حسن بالصور Get-vsklm93z

نصف كيلو دقيق ابيض - نصف كيلو دقيق بنى (راى) -0 1جم خميرة - 15 محسن خبز - 550 ماء بارد .
الطريقة
نضع
الدقيق البنى والابيض والخميرة والمحسن ونخلطهم شويه ثم ننزل عليهم بالماء
حسب حاجه العجينه وتترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئة بيضاويه (حجم
القطعة 750 جم) وونعمل خط بالسكين الحاد فى الوسط فى وسط الرغيف ووتترك
لتخمر ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 45 دقيقة .